Om opera
 
     

Opera er blevet komponeret i mere end 400 år, og der er en overordentlig stor variation i stil og musikalsk udtryk afhængig af kompositionstidspunkt, komponist og hvilket land, der er tale om. Der er noget for enhver smag. Derfor holder udsagnet "jeg bryder mig ikke om opera" ikke i virkeligheden. Man har bare endnu ikke hørt det rigtige afsnit fra den rigtige opera.

I operahandlingerne er generationers tanker, erfaringer og lidenskaber nedfældet i spændende librettoer (den lille bog der udgør sangteksterne), hvor klassiske konflikter og modsætninger kommer til udtryk: had/kærlighed/jalousi - kærlighed/ære - kristendom/hedenskab - lykke/desperation - humor/alvor - krig/fred - fiktion/realitet osv.

Handlingerne er sat i musik af komponister, der har haft store ambitioner på operaområdet og som til fulde har brugt deres talent og forskellige raffinerede teknikker indenfor solosang, kor og orkester for at få succes. Prestige har altid været forbundet med opera, og komponisterne har i mange tilfælde været kulturbærende, og havde man som komponist succes på det område, lå den musikalske verden for ens fødder.
 

Operaer som
foredragstitler

 
  Bjørn Steding-Jessen
cand.mag.

Rosenvænget 234
3480 Fredensborg

Telefon: 44 98 97 70
Mail: bjoern@steding.dk